Uitgeverij

Sinds 2005 voer ik op beperkte schaal een uitgeverij om boeken in eigen beheer te publiceren. Het eerste doel is om via deze uitgeverij bedrijfsbiografieën te publiceren die ook in de winkel verkrijgbaar zijn en een ISBN dragen. Zo gaf ik ‘Leven als een kokosnoot’ uit (zie hieronder).
Daarnaast wil ik op beperkte schaal een klein fonds opzetten voor boeken over coaching, levenskunst en aanverwante thema’s. 
Tenslotte gebruik ik de uitgeverij voor boeken die ik voor mijn plezier uitgeef. Dat kunnen boeken van anderen zijn, maar ook boeken van mezelf. Een eerste uitgave was een fotoboek van eigen hand met de titel ‘Impressies van de Ooij’ (zie hieronder).


FOTOBOEK

IMPRESSIES VAN DE OOIJ 
Bert de Turck
88 pagina’s, gebonden
2005
2300 exemplaren, waarvan 15 in luxe editie met cassette
ISBN 90-809585-1-4

In zwart linnen gebonden boek met goudopdruk, met daarin naast enkele bladzijden tekst 40 foto’s die steeds op de rechterpagina zijn afgedrukt. De foto’s zijn alle gemaakt in de Ooijpolder en de Duffelt, het polderlandschap ten zuidoosten van de Waal bij Nijmegen. 
Drukproces in offset fullcolor spektaraster, waarbij elke foto individueel is gedrukt. 
Formaat 31,5 x 31,5 cm. 
Prijs € 29,50 exclusief verzendkosten 

De pers over dit boek:

“Bert de Turck schildert met camera. (…) Het boek Impressies van de Ooij van de hand van Bert de Turck uit Beek is van een adembenemende schoonheid.” (De Gelderlander, 23 juli 2005) 

“Magisch oog van De Turck verrast de polder. (…) Deze foto’s laten zien waar in de polder werkelijkheid en magie elkaar raken, waar het onzichtbare voelbaar en bijna zichtbaar wordt. Het is een eerbetoon aan de polder.” (De Rozet, 28 juli 2005)

“Ein Meister ist de Turck im Spiel mit dem Licht. (…) Der Fotoband von Bert de Turck ist ein hervorragende Ausgabe. Ein ideales Geschenk.” (Nord Rheinischer Zeitung, 11.11.2005)

“Wer träumen will, tief mit der niederrheinischen Landschaft der Ooij verschmelzen möchte –der muss einfach den jüngsten Bildband von Turck durchblättern.” (Rheinische Post, 14.12.2005)


 

BIOGRAFIE

LEVEN ALS EEN KOKOSNOOT, een biografie over De Hunnerberg 1905-2005
Bert de Turck 
168 pagina’s, gebonden
2005
700 exemplaren en 10 handgemaakt
ISBN -10: 90-809585-2-2
ISBN-13: 978-90-809585-2-4
Prijs: Euro 19,95

Biografie van de justitiële jeugdinrichting (voormalige tuchtschool) De Hunnerberg aan de Berg en Dalseweg te Nijmegen. Naast een korte schildering van de geschiedenis en de omgeving wordt het verhaal verteld van het gefragmenteerde bestaan van deze voormalige tuchtschool. Aan het woord komen oud-werknemers en oud-bewoners, huidige bewoners, beveiligingsmedewerkers en inhoudelijke beleidsmakers. Onderzocht wordt wat de inrichting precies doet met de jongeren die hier tijdelijk op geleide van civielrechtelijke of strafrechtelijke maatregelen worden opgevangen. Onderzocht wordt met welke knelpunten de instelling vroeger en nu kampt.