Een persoonlijke biografie

wat is een biografie?
Elk leven vertelt zijn eigen verhaal. Ook dat van u. Voorkom dat de herinnering aan uw leven straks langzaam verdwijnt in de mist van het verleden. Het verhaal van uw leven blijft behouden als u het opschrijft. Hebt u wel eens nagedacht welk verhaal u na wilt laten? 

Elk mens maakt in zijn leven perioden door, waarin hij zichzelf vragen stelt over zijn afstamming. Iedereen wil immers zijn wortels kennen. Meestal komen die vragen op latere leeftijd naar boven. Dan is het meestal te laat om ze nog aan de ouders te stellen, als men dat al zou durven. U dient dus een belang als u het verhaal van uw leven doorgeeft aan de volgende generaties.

Van uw levensverhaal kunt u veel versies maken. U kunt alle mooie momenten uitlichten of vooral de dieptepunten beschrijven. U kunt feiten opsommen of uw gevoelsleven tot uitdrukking brengen. U kunt het verhaal lichtvoetig of ernstig maken. Er zijn veel keuzemogelijkheden. Een biografie is het verhaal dat ķ na wilt laten. Zo raken uw nakomelingen vertrouwd met de familielijn waarin zij staan en worden de eigen wortels voelbaar.

een biografie schrijven: een vak apart
Er komt heel wat kijken bij het schrijven van een goede biografie. Belangrijke dingen die voor u vanzelfsprekend zijn, blijven gemakkelijk onbesproken. Hoofdzaken moeten onderscheiden worden van bijzaken. Helderheid ontstaat door ordening. De compositie creŽert diepte. Fotoís, tekeningen en documenten zorgen voor afwisseling in het verhaal. Een biografie schrijven vereist specifieke vaardigheden. Gevoed door mijn interesse in levensverhalen en mijn plezier in schrijven, maak ik biografieŽn. Ik zorg dat er een boeiend verslag komt van uw leven, waarbij de nadruk ligt op wie u als persoon bent en hoe u als mens door het leven gevaren bent. Respect en betrokkenheid doen recht aan u en het verhaal dat u over wilt dragen. 

het eindproduct
Ik presenteer de biografie in boekvorm, een boek dat met de hand in een linnen band is gebonden. Dit unieke boek vertelt het verhaal van ķw leven! U kunt rekenen op een goed resultaat. Voor de uiteindelijke vormgeving werk ik samen met een lay-outman en een boekbinder. U kunt net zoveel exemplaren bestellen als u wilt. 

werkwijze
Ik heb altijd eerst een kennismakingsgesprek. Daarbij kan ik u enkele door mij geschreven biografieŽn laten zien. Ik maak een prijsafspraak vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Daarna kunt u in alle vrijheid beslissen of u het verhaal van uw leven aan mij wilt toevertrouwen.

 Als u mij de opdracht verleent, voer ik eerst een aantal gesprekken met u. Ik lees misschien wat documenten uit uw leven door. Mogelijk heb ik gesprekken met mensen die belangrijk zijn (geweest) in uw leven. Deze interviews neem ik op en werk ik uit. Ondertussen verzamel ik beeldmateriaal.  

Als ik een vastomlijnd idee heb hoe het verhaal van uw leven eruit gaat zien, begin ik met schrijven. De teksten uit de interviews leveren de bouwstenen. De teksten wissel ik af met fotoís en ander beeldmateriaal.  

Voor dit proces heb ik tijd nodig. Doorgaans neem ik minimaal een halfjaar de tijd. Zo kan ik het verhaal af en toe even wegleggen om het te laten rijpen. Wanneer dat nodig is, kan ik sneller werken.

interesse?
Hebt u interesse en wilt u zich eens vrijblijvend oriŽnteren? 
Klik hier dan door voor mijn contactgegevens.
KLIK ----> contact